Haberler ve Duyurular
Haber Galerisi

Bolco Group’tan Konya'ya Yatırım İçin Ziyaret

Mevlana Kalkınma Ajansı organizasyonuyla 30 Kasım-06 Aralık 2014 tarihleri arasında İngiltere’ye bir çalışma ziyareti gerçekleştirilmişti. Bu program çerçevesinde Londra’da faaliyet gösteren ve enerji ve tersine lojistik sektörlerinde faaliyet gösteren Bolco Group firması Yönetim Kurulu Başkanı ile de bir toplantı düzenlenmiş ve ilimizin yatırım ortamı hakkında bilgiler verilmişti. Daha sonra süren görüşmelerin ardından firma Konya’yı daha yakından tanımak ve olası yatırım fırsatlarını değerlendirmek üzere ilimizi ziyaret ettiler. Firma öncelikli olarak; enerji (güneş, rüzgar, biokütle), lojistik, tersine lojistik, geri dönüşüm, atık yönetimi sektörleriyle ilgilenmektedir.

İlgili şirketler grubunun Yönetim Kurulu Başkanı Samir Sunbol ve beraberindeki şirket yetkilileri Konya yatırım ortamı ve fırsatlarını incelemek üzere 09-12 Haziran 2015 tarihleri arasında ilimizde bir dizi ziyaretler ve görüşmeler gerçekleştirdiler.

Bu vesile ile 09 Haziran 2015 Salı günü Konya Valisi ve MEVKA Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Erol’un ev sahipliğinde bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya başta Vali Muammer Erol olmak üzere Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Vali Yardımcısı Bekir Yılmaz, Vali Yardımcısı İbrahim Hayrullah Sun, Karapınar Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kemal Sözen, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman, Prof. Dr. Muammer Özgören ve birçok kurum ve kuruluşun müdürleri ve temsilcileri katılım sağladı.

Programda MEVKA Konya YDO Uzmanı Ali Kerem Fidan “Konya Yatırım Ortamı” hakkında bir sunu gerçekleştirdi. Program soru-cevap bölümü ile son buldu.

Heyet, başta KOS Bölge Müdürlüğü olmak üzere OSB’de birçok firmayı da yerinde ziyaret ederek bilgi aldı. OSB dışında da çeşitli firma ziyaretleri gerçekleştirildi.

Karapınar İlçesi ve Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’ni de ziyaret eden heyet burada da çeşitli temaslarda bulundu ve bilgi aldı.

Heyetin Konya ziyareti programı kapsamında BÜSAN Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Azman’ın davetiyle bir toplantı düzenlendi. Heyet burada birçok işadamı ile görüşme fırsatı buldu.

Ayrıca, enerji sektöründe lisanslı yatırım kararı almış çeşitli firmalarla da Konya Ticaret Odası öncülüğünde bir toplantı gerçekleştirildi.

TEİAŞ Bölge Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi’ni de ziyaret eden heyet, temasların ardından Konya’dan ayrıldı.

Konya Yatırım Destek Ofisi
Mevlana Kalkınma Ajansı
Konevi Mah. Feritpaşa Cad. No:18 Meram/Konya/TÜRKİYE 42040
Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi ve belge Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından sağlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. © 2024