Haberler ve Duyurular
Haber Galerisi

Brüksel’de Konya Yatırım Ortamı Tanıtıldı

EURADA (Avrupa Kalkınma Ajansları Birliği) tarafından organize edilen ve Ajansımızın da Horizon 2020 kapsamında desteklenen MEVINO isimli projemizi tanıtmak üzere davet edildiği program kapsamında Brüksel'de bulunan Konya Yatırım Destek Ofisi (Konya YDO) heyetimiz, çeşitli temaslarda da bulundu. Heyette Ajansımızı temsilen Konya YDO Koordinatörü İsmail Ünver ve Konya YDO Uzmanı Arif Köseoğlu yer aldı.

İlk olarak Brüksel’de faaliyet gösteren EUBA (European Business Association) Belçika üyeleri ile bir araya gelindi. EUBA Belçika Başkanı Yılmaz Yüksel moderatörlüğünde düzenlenen toplantıda işadamlarına "Konya Yatırım Ortamı" ve "Yatırım Teşvik Sistemi" hakkında bilgilendirme yapıldı.

EURADA (Avrupa Kalkınma Ajansları Birliği) tarafından organize edilen "Brokerage Event For Innovation Agencies" programına katılım sağlandı. Ajansımızın Horizon 2020 destekli MEVINO projesinin sonuçları, proje koordinatörü olan Konya YDO Uzmanı Arif Köseoğlu tarafından paylaşıldı. Ayrıca, MEVINO projemizin sunumu, katılımcılar tarafından en iyi sunum seçildi.

Brüksel temasları kapsamında Ticaret Başmüşavirimiz Bülent Uğur Ecevit ve AB Daimi Temsilciliği’nde görev yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşavirimiz Naim Gürhan Keskin ve Fatih Er ziyaret edildi.

Program kapsamında, Brüksel'de Avrupa Birliği’nin Lizbon Stratejisi kapsamındaki bilim, teknoloji ve özel sektöre yönelik programlarında Türkiye’nin başarısının en yüksek noktaya taşınması amacıyla kurulan Tur&Bo (Türkiye Araştırma ve İş Dünyası Kuruluşları) Ofisi ziyaret edildi. Bu ziyarette Avrupa Danışmanı Magdalena Pacholska ve Oya Ersöz ile görüşüldü. Yapılan ziyarette AB fonları ve ilimiz hakkında çeşitli konular ele alındı.

TÜSİAD AB-Brüksel Temsilciliği ziyaret edildi. Burada TÜSİAD AB Temsilcisi A.Dilek Aydın ve Temsilci Yardımcısı Dilek İştar Ateş ile görüşüldü. Yapılan ziyarette Konya ekonomisi ve Yatırım Destek Ofisimiz hakkında bilgiler paylaşıldı.

Temasların sona yağında ise Brüksel’de faaliyet gösteren MÜSİAD Belçika üyeleri ile bir araya gelindi. MÜSİAD Belçika Başkanı Hayri Apaydın moderatörlüğünde düzenlenen toplantıda işadamlarına "Konya Yatırım Ortamı" ve "Yatırım Teşvik Sistemi" hakkında bilgilendirme yapıldı. Önümüzdeki günlerde olası işbirlikleri konusunda da değerlendirmelerde bulunuldu.

Konya Yatırım Destek Ofisi
Mevlana Kalkınma Ajansı
Konevi Mah. Feritpaşa Cad. No:18 Meram/Konya/TÜRKİYE 42040
Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi ve belge Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından sağlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. © 2024