Haberler ve Duyurular
Haber Galerisi

Bulgaristan’da Konya Yatırım Ortamı Tanıtıldı

Mevlana Kalkına Ajansı’nın Horizon 2020 kapsamındaki MEVINO Projesi için Bulgaristan’a giden Yatırım Destek Ofisi, Konya yatırım ortamını tanıtmak ve yatırımcı çekmek adına da bir dizi temas ve ziyaretlerde bulundu. Mevlana Kalkınma Ajansı Konya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsmail Ünver ve Uzmanlarımız Arif Köseoğlu, Halil Sena Yetkin ve Mustafa Dinç’ten oluşan heyet, Sofya ve Stara Zagora’da temaslarda bulundu.

Heyet ilk olarak Invest Bulgaria Ajansı İcra Direktörü Stamen Yanev ve ekibiyle Sofya’da bir araya geldi. Konya YDO Uzmanı Halil Sena Yetkin, MEVKA, Yatırım Destek Ofisimiz ve Konya yatırım ortamını ve ticari fırsatları içeren bir sunum gerçekleştirdi. Ardından, Bulgaristan heyeti kendi bölgelerini tanıtan bir sunum gerçekleştirdi ve Ajans İcra Direktörü Stamen Yanev işbirliğini artırmak adına gerekli adımları atmaya hazır olduklarını belirtti.

Heyetin ikinci durağı olan Stara Zagora (Eski Zağra) şehrinde ise Türk işadamı ve girişimci Niyazi Girgin iş yerinde ziyaret edildi. Bulgaristan’daki tecrübelerini ve ekonomik durumu anlatan Girgin, Türk işadamlarının bölgede daha fazla ticaret yapması gerektiğini ve bölgede potansiyel olduğunu aktardı.

Stara Zagora Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oleg Stoilov ile de bir araya gelindi. Konya YDO Uzmanı Halil Sena Yetkin Konya ekonomisi ve yatırım ortamı hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Heyet, karşılıklı olarak yatırım ve ticari ilişkileri geliştirmek için çağrıda bulundu. Farklı sektörlerden beklentilerinin olduğunu aktaran Stoilov, gelen Türk işadamlarına gereken yardımı sağlayacaklarını belirttiler.

Sofya’da Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği Sofya Ticaret Başmüşaviri M.Emrah Sazak makamında ziyaret edildi.

Daha sonra Türk işadamları ile Ticaret Müşavirliğimizde düzenlenen toplantıda Bulgaristan ekonomisi hakkında bilgi alındı. Katılım sağlayan firma yetkililerine Konya YDO Koordinatörü İsmail Ünver Konya yatırım ortamı hakkında bir sunum gerçekleştirdi ve kendilerini yatırım ve ticaret için ilimize davet etti.

Konya Yatırım Destek Ofisi
Mevlana Kalkınma Ajansı
Konevi Mah. Feritpaşa Cad. No:18 Meram/Konya/TÜRKİYE 42040
Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi ve belge Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından sağlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. © 2024