Haberler ve Duyurular
Haber Galerisi

Cezayir İş Gezisi Programı Tamamlandı

MEVKA ve MÜSİAD Konya Şubesi işbirliği ile 30 Mayıs-02 Haziran 2014 tarihleri arasında düzenlenen “Cezayir İş Gezisi” tamamlandı. Programa MÜSİAD Konya Şubesi Başkanı Dr. Lütfi Şimşek’ni yanı sıra 9 işadamı da katıldı. MEVKA’yı temsilen ise Konya YDO Koordinatörü İsmail Ünver heyette yer aldı. Program boyunca, birçok noktada, Ticaret Müşaviri Hasan Aslan ve Ticaret Müşavir Yardımcısı Erhan Karakoç heyete eşlik ettiler. Program süresi boyunca birçok kurum ve kuruluş yetkilisi ile görüşüldü.

Programın ilk gününde Université d’Alger “3” ve CAAID işbirliği ile düzenlenen “Yatırım ve Ticaret Forumu” gala yemeğine katılım sağlandı. Burada çeşitli kurum ve kuruluş yetkilileri ile tanışma gerçekleştirildi.

Programın ikinci gününde ise aynı forum kapsamında Cezayir Üniversitesi’nde organize edilen toplantıya katılım sağlandı. Burada katılımcılara Konya YDO tarafından hazırlatılan “Investment Climate in Konya” isimli tanıtım filmi izletildi ve daha sonra çeşitli temaslar gerçekleştirildi. Daha sonra program kapsamında organize edilen öğle yemeğine katılım gerçekleştirildi. Burada da çeşitli temaslar sağlandı.

Aynı gün Cezayir’in en büyük fuarlarından birisi olan FIA Cezayir Uluslararası Fuarı ziyaret edildi. Burada firmalarla heyette yer alan işadamları görüşme fırsatı buldu. Ayrıca, Konya’dan bu fuara iştirak eden firmaların stantları da ziyaret edildi.

Programın üçüncü gününde Cezayir Ulusal Yatırım Ajansı olan ANDI isimli kuruluş ziyaret edildi. Burada Cezayir’de iş kurma, teşvik ve destekler konusunda bilgilendirme yapıldı.

Aynı gün Cezayir’in TOBB muadili olan CACI isimli kuruluş ziyaret edildi. Burada CACI Başkanı heyeti ağırladı. Dış İlişkiler Sorumlusunun da hazır bulunduğu toplantıda karşılıklı tanışma ve görüş alışverişi gerçekleştirildi. Toplantıda heyet adına MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, Konya YDO Koordinatörü İsmail Ünver ve Ticaret Müşaviri Hasan Aslan, Cezayir ile ticaretin ve yatırımların geliştirilmesi hususunda görüşlerini dile getirdiler.

Konya Yatırım Destek Ofisi
Mevlana Kalkınma Ajansı
Konevi Mah. Feritpaşa Cad. No:18 Meram/Konya/TÜRKİYE 42040
Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi ve belge Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından sağlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. © 2024