Haberler ve Duyurular
Haber Galerisi

Ekonomi Bakanlığı'ndan MEVKA'ya Ziyaret

Ekonomi Bakanlığı, Türkiye’nin mal ve hizmet ihracatının artırılması, mal ve hizmet ithalatının yönetimi ile yurtiçi ve yurtdışı yatırımlara yönelik çalışmalar yapmaktadır. Bu çerçevede Bakanlık tarafından, illerin, yatırım, istihdam ve ihracatımızı artırmadaki potansiyelini ölçmek ve mevcut potansiyeli harekete geçirebilmek için gerekli adımları atma yönünde mevcut politika araçlarını daha etkin kılmak ve/veya yeni politika araçları geliştirmek açısından, illerimiz temel alan bir çalışma yapılması planlanmıştır.

Bu minvalde, “İllerin İhracat Potansiyeli Çalışması” kapsamında Konya’ya gelen Ekonomi Bakanlığı yetkilileri Ajansımızı da ziyaret ettiler. Ekonomi Bakanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Hasan Kazdağlı başkanlığındaki heyeti, Genel Sekreter Vekili Şükrü Atçeken karşıladı. Programda Konya YDO ve AEP Birimleri de hazır bulundu.

Tanışmanın ardından heyete ilk olarak, Konya’nın mevcut durumunu göstermek ve tanıtımını yapmak üzere Konya YDO Koordinatörü İsmail Ünver kısa bir sunu gerçekleştirdi. Ardından, Konya YDO Uzmanı Erdem Koçoğlu tarafından DFD projeleri kapsamında hazırlanan Sanayi, Tarım ve Hizmet Sektörleri Yatırım Kılavuzları çerçevesinde yatırım alanlarına ilişkin bir sunu gerçekleştirildi. Bu sunumun ardından AEP Birimi Uzmanı Arif Köseoğlu tarafından yatırım teşvik sistemini Konya özelinde ele alan bir sunu yapıldı.

Son olarak heyetin ziyaretinin de ana temasını oluşturan “ihracat” odaklı gündeme geçildi. Burada, AEP Birimi Uzmanı Fuat Karagüney tarafından stratejik sektör ve ülke analizini içeren bir sunu gerçekleştirdi. Programda, karşılıklı soru-cevap ve görüş alışverişleri de gerçekleştirildi.

Konya Yatırım Destek Ofisi
Mevlana Kalkınma Ajansı
Konevi Mah. Feritpaşa Cad. No:18 Meram/Konya/TÜRKİYE 42040
Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi ve belge Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından sağlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. © 2024