Haberler ve Duyurular
Haber Galerisi

İKB Üye Ülkelerine Yönelik Tecrübe Paylaşım Programı Tamamlandı

Ekonomi Bakanlığı, İslam Kalkınma Bankası, Türkiye Yatırım Tanıtım ve Destek Ajansı ve Mevlana Kalkınma Ajansı işbirliği ile düzenlenen, İslam Kalkınma Bankası üye ülkelerinin yatırım ajanslarına mensup uzmanların katılımıyla düzenlenen “Yatırım Ortamı Tecrübe Paylaşımı” programı 07-09 Ekim 2015 tarihleri arasında Konya’da gerçekleştirildi.

20 ülkeden 25 uzman/daire başkanı/genel müdürün katıldığı programın açılışını Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet AKMAN, Başbakanlık YDTA Kalkınma Ajansları İle İşbirliği Daire Başkanı Mustafa RUMELİ ve İslam Kalkınma Bankası ITAP programından sorumlu uzman Mohammed KAMAL gerçekleştirdiler. Gün boyunca Ekonomi Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen sunumların ardından katılımcılar Mevlana Türbesi’ni ziyaret ettiler.

Perşembe günü ise YASED ve MÜSİAD tarafından gerçekleştirilen sunuların ardından, Mevlana Kalkınma Ajansı Konya Yatırım Destek Ofisi tarafından Konya’nın ekonomik yapısı, yatırım ortamı ve Türkiye’nin kalkınma ajansları deneyimi ile ilgili bir sunum yapıldı.

Programın sunum ve tecrübe paylaşımı kısmı, katılımcılara sertifikalarının Konya Valisi Muammer EROL ve Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim ŞENEL tarafından takdimi ile sona erdi. Daha sonra katılımcılar Konya Teknokent, Bilim Merkezi ve Konya OSB Müdürlüğü’nü ziyaret ederek bu kurumlar hakkında bilgi aldılar ve görüş alışverişinde bulundular. Konya OSB Müdürlüğü ev sahipliğinde katılımcılara İslam Kalkınma Bankası ile ilgili olarak İKB Yatırım-Promosyon Uzmanı Mohammed KAMAL bir sunu gerçekleştirdi. Ardından katılım sağlayan Konya iş dünyası temsilcileri ile yabancı uzmanların tanışma programı düzenlendi.

Organizasyon, katılımcılar onuruna verilen akşam yemeği ile son buldu.

Konya Yatırım Destek Ofisi
Mevlana Kalkınma Ajansı
Konevi Mah. Feritpaşa Cad. No:18 Meram/Konya/TÜRKİYE 42040
Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi ve belge Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından sağlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. © 2024