Haberler ve Duyurular
Haber Galerisi

İspanyol Seyahat Acentelerinden Konya'ya Ziyaret

2012 yılı Ekim ayında, MEVKA Yönetim Kurulu ve personeli ile İspanya’ya teknik inceleme gezisi düzenlenmişti. Buradaki ziyaretten sonra, Bölgemizin İspanya ile olan turizm potansiyelinin artırılması gündeme gelmiş ve bu gezinin sonuçlarından biri olarak THY Madrid Ofisi’nin ulaşım sponsorluğunda; Mevlana Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisleri, TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu, Konya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Karaman Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü işbirliği ile geçtiğimiz günlerde İspanyol Seyahat Acenteleri temsilcilerinden oluşan bir heyet, Konya ve Karaman’ı ziyaret etti.

24-28 Ekim 2014 tarihleri arasında Konya ve Karaman’da ziyaretler gerçekleştiren heyetin ilk durağı Konya oldu.

24-26 Ekim 2014 tarihleri arasında Konya’da gerçekleştirilen program boyunca Bölgemizde yer alan Mevlana Müzesi, Karatay Medresesi, İnce Minare Medresesi, Sille, Çatalhöyük, Boncuklu Höyük, Aziziye Camii, Eşrefoğlu Camii, Beyşehir Gölü gibi önemli merkezler ziyaret edildi. Programda, Konya’da faaliyet gösteren 5 yıldızlı otellere info gezileri düzenlendi. Ayrıca Sema programına da katılan misafirler, birçok organizasyonun yanı sıra Konya mutfağını da yakından tanıma imkânı buldular.

Heyet, 26 Ekim 2014 akşamı ise Dedeman Otel'de Mevlana Kalkınma Ajansı ve TÜRSAB işbirliği ile düzenlenen ikili iş görüşmeleri başlıklı toplantıda sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıya Konya Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı Mehmet Yünden, TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kazım Yanar, TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Seda Kuşvuran, Konya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsmail Ünver, Konya Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Erdem Koçoğlu yanı sıra sektör temsilcileri ve basın mensupları katılım sağladı.

Toplantıda Mevlana Kalkınma Ajansı Konya Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Erdem Koçoğlu “Tourism in Konya” başlıklı bir sunu gerçekleştirdi. Toplantıda sektör temsilcileri ile İspanyol heyet tanışma, görüş alışverişinde bulunma ve ikili görüşmeler yapma fırsatı buldu.

Konya Yatırım Destek Ofisi
Mevlana Kalkınma Ajansı
Konevi Mah. Feritpaşa Cad. No:18 Meram/Konya/TÜRKİYE 42040
Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi ve belge Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından sağlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. © 2024