Haberler ve Duyurular
Haber Galerisi

“Knowledge Forum on FDI” Programı Tamamlandı

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ve Dünya Yatırım Tanıtım Ajansları Birliği (WAIPA) işbirliğiyle Konya Yatırım Destek Ofisi öncülüğünde, 10-11 Ekim 2017 tarihlerinde Konya’da, WAIPA üyeleri, İslam Kalkınma Bankası üyeleri, Kalkınma Ajansları Genel Sekreterleri, Yatırım Destek Ofisleri personeli ve yerelden ilgili paydaşların da yer aldığı “Knowledge Forum on FDI” başlıklı bir program düzenlendi.

WAIPA’nın İstanbul dışında başka bir ilde düzenlediği ilk etkinlik olma özelliği taşıyan programda yabancı yatırımlar alanında uzman konuşmacılar yer aldı. Programa Umman, Kazakistan, Capo Verde, Moritanya, Romanya ve Birleşik Arap Emirliklerinden de konuklar katılım sağladı.

Program, MEVKA Genel Sekreter Vekili Savaş Ülger’in açılış konuşması ile başladı. Daha sonra Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü bir selamlama konuşması yaptı. Konuşmasında Konya ekonomisi hakkında katılımcılara bilgiler veren Kütükcü’nün ardından Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ve WAIPA Başkanı Arda Ermut kürsüye gelerek selamlama konuşmalarını yaptı. Programda Kalkınma Bakanlığı’nı temsilen Bölgesel Rekabet Edebilirlik Daire Başkanı Serkan Valandova yer aldı.

Daha sonra bilgilendirme programına geçildi. Programda FDI Danışmanı Andreas Dressler, WAVTEQ CEO’su Henry Loewendahl, fDi Intelligence Küresel Ticaret Direktörü Chris Knight, EY Ankara Ofisi Müdürü Aydın Fenerli ve Kıdemli Yöneticisi Kerem Kaçar katılımcılara yabancı yatırım çekme, tanıtım gibi konularda bilgilendirmek üzere sunular yaptı. Ayrıca tecrübe paylaşımları bölümünde ise MEVKA Konya Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Ali Kerem Fidan ve Invest in Sharjah Direktörü Mohammed Al Musharrakh kurum çalışmaları ile ilgili sunular gerçekleştirdi. Programın bu bölümünde yabancı yatırım sürecinde YDO’ların işbirliği ve önemli ile ilgili olarak da Kütahya’da geçtiğimiz günlerde 1 milyar TL üzerinde bir yatırım kararı alan Avusturyalı Hamburger Türkiye Genel Müdürü Velişah İner bir sunu gerçekleştirerek katılımcılara tecrübelerini paylaştı.

2 gün süren forum, Konya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsmail Ünver’in kapanış konuşmaları ile sonlandı.

Program kapsamında heyetle Konya şehir gezisi düzenlendi. Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) ve InnoPark Teknoloji Geliştirme Bölgesi ziyaretleri ile program tamamlandı.

 

Konya Yatırım Destek Ofisi
Mevlana Kalkınma Ajansı
Konevi Mah. Feritpaşa Cad. No:18 Meram/Konya/TÜRKİYE 42040
Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi ve belge Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından sağlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. © 2024