Haberler ve Duyurular
Haber Galerisi

Konya’da Alınan Yatırım Teşvik Belgelerinin 5 Yıllık Analizi

Yatırım teşvik sistemi, kalkınma planları ve yıllık programlarda öngörülen hedefler doğrultusunda tasarrufların katma değeri yüksek yatırımlara yönlendirilmesi, üretim ve istihdamın artırılması, uluslararası rekabet gücünü artıracak ve araştırma-geliştirme içeriği yüksek bölgesel ve büyük ölçekli yatırımlar ile stratejik yatırımların özendirilmesi, uluslararası doğrudan yatırımların artırılması, bölgesel gelişmişlik farklılıklarının azaltılması, kümelenme ve çevre korumaya yönelik yatırımlar ile araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesi gibi amaçlarla uygulamaya konulmuştur.

2017 yılı Aralık ayı yatırım teşvik belgeleri istatistiklerinin yayınlanması ile birlikte teşvik sisteminde bir yılın daha verileri ortaya çıkmış oldu. Yatırım Teşvik Sistemi olarak bilinen ve yatırımcıların yaptıkları yatırımlarda devlet yardımlarını düzenleyen 19 Haziran 2012 tarih ve 2012/3305 sayılı “Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar” çerçevesinde uygulanan il bazlı sistemde 5,5 yıl geride kalmış oldu. 2012 yılı ikinci yarısını karara uyum süreci olarak değerlendirirsek, 5 yıllık bir süre zarfında yapılan yatırımları değerlendirme imkanı ortaya çıkmış bulunmaktadır. Yatırım teşvik sisteminde alınan her bir belgenin taahhüt niteliğinde olup esas gerçekleşme durumunu belgenin tamamlanması ile birlikte ölçülebileceğini burada belirtmek gerekir. Değerlendirme 2017 yılı için ve 2013-2017 yılları için olmak üzere iki ana başlıkta yapılmıştır. 

Konya Yatırım Destek Ofisi
Mevlana Kalkınma Ajansı
Konevi Mah. Feritpaşa Cad. No:18 Meram/Konya/TÜRKİYE 42040
Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi ve belge Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından sağlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. © 2024