Haberler ve Duyurular
Haber Galerisi

Konya Karaman-Mumbai Yatırım ve Ticaret Forumu

Mevlana Kalkınma Ajansı; Konya Karaman bölgesinin ve ülkemizin, ihracat hedefleri ile de uyumlu olarak ihracat potansiyelinin harekete geçirilmesi kapsamında Hindistan işadamı heyetini Konya’da ağırladı. Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından organize edilen programda çeşitli sektörlerden 22 kişiden oluşan Hindistanlı heyet, ticaret için araştırma ve görüşme amaçlı şehrimize geldi.

Dünyanın en kalabalık 3’üncü şehri olan Hindistan’ın Mumbai şehri ile ticaret için adımlar atılmaya başlandı. Mumbai Sanayi Odası Başkanı ile birlikte gelen heyet Konya’da bazı fabrikaları da gezdi ve ticari görüşmeler yaptı. Selçuk Otel’de gerçekleştirilen ikili iş görüşme programı öncesi iş adamlarına Konya tanıtıldı. Programa Konya Valisi Muammer Erol, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman, Türkiye-Hindistan Ticaret ve Sanayi Odaları Genel Sekreteri Mehmet Ali Şeker, Mumbai Sanayi Odası Başkanı Monan Doshi ve çok sayıda iş adamı katıldı

Programın açılış konuşmasını yapan Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman, “Mevlana Kalkınma Ajansı olarak özellikle bölgemizin diğer bölgeler ve ülkeler ile ekonomik, ticari ve yatırım iş birliklerinin geliştirilmesi noktasında çeşitli faaliyetler yapmaya devam etmekteyiz. Bu anlamda da Hindistan heyeti Bombay’dan geldiler. Mumbai Sanayi Odası Başkanı ve heyeti bizim ile birlikte olacaklar. Ajans olarak özellikle iş alemimize, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası ve diğer oda ile iş adamları derneklerimize bildirdik ve burada görüşmeler yapacağız. İşadamlarımızın, Hindistan ile ilişkilerini geliştireceğiz. Öncellikle ticaret gelişecek sonrasında inşallah bu yatırıma dönüşecek. Herkese katılımları için teşekkür ediyoruz” dedi.

Mumbai Sanayi Odası Başkanı Monan Doshi ise, “Öncesinde Türkiye’yi bir turizm ülkesi olarak biliyorduk. Buraya geldikten sonra gördük ki Türkiye çok gelişmiş. Türkiye coğrafya olarak Avrupa ve Afrika’nın yanında olduğu için ticaret için özel bir yer gibi görünüyor. Türkiye’deki fabrikaları gezdiğimde üretilen makinelerin gelişmiş teknoloji ile üretildiğini gördüm. Hindistan ve Türkiye arasında kültür olarak da eskiden itibaren bir bağ var. Tarihçilerimize göre bizde eskiden padişahlar vardı ve bu padişahların Türk olduğuna inanıyorlar. Konya’ya misafirperverlikleri için çok teşekkür ediyoruz ve bu ziyaretten çok memnun olduk. İnanıyoruz ki ticaretimizi gelecekte 2 katına çıkarabiliriz” diye konuştu.

Konya Yatırım Destek Ofisi
Mevlana Kalkınma Ajansı
Konevi Mah. Feritpaşa Cad. No:18 Meram/Konya/TÜRKİYE 42040
Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi ve belge Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından sağlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. © 2024