Haberler ve Duyurular
Haber Galerisi

"Konya-Körfez Ülkeleri İş Dünyası Buluşması" Düzenlendi

Mevlana Kalkınma Ajansı ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı öncülüğünde Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası iş birliği ile düzenlenen ve ikili iş görüşmelerini de kapsayan “Konya-Körfez Ülkeleri İşadamları İş Dünyası Buluşması” Körfez ülkelerinden gelen yüze yakın işadamının dört gün süren temaslarının ardından sona erdi.

Program kapsamında ilk olarak Konya’ya gelen işadamları heyeti Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Burada Konya YDO Koordinatörümüz İsmail Ünver tarafından Konya’nın yatırım ortamı hakkında bir sunu yapıldı. Ayrıca, heyet burada OSB ile ilgili bilgiler aldıktan sonra InnoPark Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde incelemelerde bulundu.

Temasların ikinci gününde Mevlana Kalkınma Ajansı, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası işbirliğiyle Körfez Ülkelerinden gelen işadamları heyetine yönelik olarak düzenlenen çalıştayda yatırımcılara, Konya YDO Uzmanımız Arif Köseoğlu tarafından bölgemizde sağlanan teşviklerle ilgili bir sunu gerçekleştiirldi. Bunun yanı sıra bölgemizin enerji potansiyeli ile ilgili de İDB Başkanımız Mücahit Yasir Kınalı tarafından bir sunumgerçekleştirildi. Ardından, Odalara üye işadamları ile ikili iş görüşmelerinde (B2B) bir araya gelen heyet, başta enerji sektörü olmak üzere gıda – tarım, tarım makineleri, ayakkabı, otomotiv, inşaat ve altyapı, makine imalat, plastik, ofis mobilyaları vb. sektörlerde Konyalı işadamları ile iş görüşmesi gerçekleştirdi. Heyet daha sonra “Konya-Körfez Ülkeleri İş Dünyası Buluşması” kapsamında Konya Valisi Yakup Canbolat, Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürü Ömer Bilen’in de katılım sağladığı akşam yemeğinde Konya iş dünyası ve protokol ile bir araya geldi.

Temasların üçüncü gününde ise enerji sektörü ile ilgilenen işadamları Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’ni ve geçtiğimiz aylarda ihalesi tamamlanan YEKA Bölgesini ziyaret etti. Gıda ve tarım sektöründe faaliyet gösteren oluşan bir heyet de gıda sektöründe faaliyet gösteren bir firmayı ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

Heyet dört gün süren temasları boyunca enerji, gıda – tarım, tarım makineleri, ayakkabı, otomotiv, inşaat ve altyapı, makine imalat, plastik, ofis mobilyaları vb. sektörlerde faaliyet gösteren pek çok firmayı ziyaret ederek üretilen ürünler hakkında bilgiler aldı ve incelemelerde bulundu.

Ayrıca, bu heyetle Konya’ya gelen Cidde Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ziad Bassam Al-Bassam ise Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası’nı ve çeşitli firmaları ziyaret ederek kuruml

Konya Yatırım Destek Ofisi
Mevlana Kalkınma Ajansı
Konevi Mah. Feritpaşa Cad. No:18 Meram/Konya/TÜRKİYE 42040
Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi ve belge Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından sağlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. © 2024