Haberler ve Duyurular
Haber Galerisi

Konya-Körfez Ülkeleri İş ve Yatırım Zirvesi Düzenlendi

Mevlana Kalkınma Ajansı, Türkiye Yatırım Destek Tanıtım Ajansı, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası işbirliğiyle 20-23 Mart 2018 tarihleri arasında yatırımcı çekmek ve ticareti geliştirmek amacıyla tarım ve hayvancılık sektörlerine odaklı olarak düzenlenen “Konya-Körfez Ülkeleri İş ve Yatırım Zirvesi” programı, Körfez ülkelerinden gelen yaklaşık 200 kişilik işadamı heyetinin Konya’daki temaslarının ardından sona erdi.

Konya-Körfez Ülkeleri İş ve Yatırım Zirvesi Açılış Toplantısı’nda işadamları heyetine MEVKA Konya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsmail Ünver Konya yatırım ortamı hakkında bilgilendirme yaptı. Konya YDO Uzmanı Mustafa Dinç ise teşvik sistemi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Ayrıca programda tarım ve hayvancılık destekleri sunumları yapılarak, Konya’nın tarım ve hayvancılık yatırımları açısından taşıdığı potansiyel hakkında bilgiler verildi.

Sunumların ardından, Konyalı işadamları ikili iş görüşmelerinde (B2B) bir araya gelen misafir işadamları, tarım, hayvancılık, besicilik, süt ve yem gibi çeşitli sektörlerde 60 masada 200’ün üzerinde ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi. İş görüşmelerinin ardından işadamları heyeti, Konya Tarım Fuarı’nı ziyaret etti.

Heyet daha sonra “Konya-Körfez Ülkeleri İş ve Yatırım Zirvesi Gala Yemeği” programında kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, oda ve borsa yöneticileri ve çok sayıda davetlinin katılım sağladığı akşam yemeğine katıldı.

Temasların son gününde Konya ve Karapınar’da tarım ve hayvancılık sektörlerinde faaliyet gösteren tesisleri ziyaret eden heyet, Karapınar’da Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kemal Sözen ile bir araya geldi. Karapınar’daki temaslarında heyete, ilçenin tarım ve hayvancılık yatırımları açısından sahip olduğu imkânlar anlatıldı.

Konya Yatırım Destek Ofisi
Mevlana Kalkınma Ajansı
Konevi Mah. Feritpaşa Cad. No:18 Meram/Konya/TÜRKİYE 42040
Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi ve belge Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından sağlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. © 2024