Haberler ve Duyurular
Haber Galerisi

“Konya Yabancı Sermayeli/Ortaklı Firmalar Buluşması” Düzenlendi

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Konya Yatırım Destek Ofisi (YDO) tarafından ilimizde faaliyet gösteren yabancı sermayeli veya ortaklı firmalarımızı bir araya getiren “Konya Yabancı Sermayeli/Ortaklı Firmalar Buluşması” başlıklı bir toplantı düzenlendi. Konya'da faaliyet gösteren yabancı sermayeli veya ortaklı firmalarla tanışmanın yanı sıra bu firmaların faaliyetlerini yürütmede karşılaştığı sorunları ve bu sorunlara ilişkin çözüm öneri ve taleplerini öğrenmek maksadıyla düzenlenen programa ilgili yoğundu.

Programa MEVKA Genel Sekreter Vekili Savaş Ülger’in yanı sıra Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Erkuş, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüsamettin Sönmez, Konya Müteahhitler Birliği Başkanı Şaban Topal, Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzmanı Betül Buke Karaçin ve çok sayıda firma temsilcisi katılım sağladı.

MEVKA Genel Sekreter Vekili Savaş Ülger’in açılış konuşması ile başlayan programda, Konya YDO Koordinatörü İsmail Ünver katılımcılara Konya ekonomisi ve yatırım ortamı, uluslararası doğrudan yatırımlar ve yabancı sermayeli firmalar konusunda bir bilgilendirme sunumu yaptı.

Sunumun ardından, Konya’da faaliyet gösteren yabancı sermayeli/ortaklı firmaların sorunları, çözüm önerileri ve beklentilerinin ele alındığı oturuma geçildi.

Programda alınan bilgiler çerçevesinde hazırlanacak rapor ise önümüzdeki günlerde ilgili kurumlarla da paylaşılacaktır.

Konya Yatırım Destek Ofisi
Mevlana Kalkınma Ajansı
Konevi Mah. Feritpaşa Cad. No:18 Meram/Konya/TÜRKİYE 42040
Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi ve belge Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından sağlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. © 2024