Haberler ve Duyurular
Haber Galerisi

Konya YDO, Ankara'da Çeşitli Temaslarda Bulundu

Mevlana Kalkınma Ajansı bünyesinde yer alan Konya Yatırım Destek Ofisi (Konya YDO) uzmanları geçtiğimiz günlerde Ankara’da bir dizi temaslarda bulundu. Ana gündem maddesinin, Rusya’ya ihracat yapma konusunda bilgi alma olduğu ziyarette MEVKa Konya YDO Koordinatörü İsmail Ünver, Konya YDO Uzmanı Erdem Koçoğlu, Konya YDO Uzmanı Ali Kerem Fidan’ın yanı sıra Konya Ticaret Odası Etüd-Araştırma Servisi Uzmanlarından Ahmet Çelik de yer aldı.

Rusya Federasyonu Ticaret Mümessilliği Ziyareti

İlk olarak Rusya Federasyonu Büyükelçiliği Ticaret Mümessilliği ziyaret edildi. Görüşmede MEVKA’nın bünyesinde bulunan Yatırım Destek Ofisleri’nin yatırımcılara dönük hizmetleri ve görevlerinden bahsedildi. Bu bağlamda, Rusya’dan Türkiye’de yatırım yapmak isteyen yatırımcıların Ofislerimize yönlendirilmesi durumunda kendilerine sağlanacak hizmetlerden bahsedildi. Öte yandan Rusya’dan gelecek bir alım heyeti ile ilgili de verilebilecek desteklerden bahsedilerek bir davette de bulunuldu.

Programda ayrıca, iki ülke arasındaki ikili ticari ilişkilerinin yanı sıra Konya ilinin, Rusya ile olan dış ticareti konuşuldu. Son günlerde Türkiye ile Rusya arasındaki ihracat konusu ile ilgili gelişmeler ışığında, Konya’nın bu ülke ile özellikle de hayvansal ürünler noktasındaki ihracatını geliştirmesi konusu gündeme geldi. Konuyla ilgili olarak da Konya’da düzenlenmesi planlanan panele davette bulunuldu.

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Ziyareti

Başbakanlık’a bağlı olan Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nı ziyaret eden heyetimiz, burada Kalkınma Ajansları İşbirliği Daire Başkanlığı’ndan Kıdemli Proje Direktörü ve MEVKA sorumlusu Ali Kamil Özmen, Kıdemli Proje Direktörü Derun Ülgen ve Proje Direktörü Samet Akyüz ile bir araya geldi.

Ekonomi Bakanlığı Ziyaretleri

Rusya’ya ihracat yapma ve Konya’da düzenlenecek bir panel konusunda görüşmek üzere heyetimiz, Ekonomi Bakanlığı Tarım Ürünleri İhracat Dairesi’nde görev yapan Dış Ticaret Uzmanı Alper Eriten’i ve  Rusya’da Moskova Ticaret Müşavirliği görevini yürütmüş olan Dış Ticaret Uzmanı H.Murat Nesimoğlu’nu ziyaret etti. Programda ayrıca, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Veysel Parlak da makamında ziyaret edildi.

Konya Yatırım Destek Ofisi
Mevlana Kalkınma Ajansı
Konevi Mah. Feritpaşa Cad. No:18 Meram/Konya/TÜRKİYE 42040
Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi ve belge Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından sağlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. © 2024