Haberler ve Duyurular
Haber Galerisi

MEVINO Projemizin Son Toplantısı Bulgaristan’da Düzenlendi

Mevlana Kalkınma Ajansının “Horizon (Ufuk) 2020, Endüstriyel Liderlik” başlığı altında yer alan KOBİ’ler için inovasyon çağrıları arasında 2014 yılında yayımlanan “Peer Learning of Innovation Agencies – İnovasyon Ajanslarının Karşılıklı Öğrenmesi” programı kapsamında Ajansımızın hazırlayarak sunduğu ve önderlik ettiği MEVINO projesinin son yurt dışı toplantısı 28-29 Mart tarihlerinde Bulgaristan’ın Stara Zagora (Eski Zağra) şehrinde gerçekleştirildi. Projenin üçüncü ayağı olan Bulgaristan’dan önceki yurt dışı toplantıları ise Almanya ve İspanya’da gerçekleştirilmişti.

Girişimcilik alanında faaliyet gösteren Almanya’dan KOMPASS, İspanya’dan ALBACETE ve Bulgaristan’dan SZREDA kuruluşlarının ortak olarak yer aldığı projede, her bir ülkenin iyi uygulama örneklerinin ve start-up merkezlerinin incelenerek girişimcilere verilebilecek desteklerinin karşılıklı olarak öğrenilmesi, ortak ve örnek modellerin oluşturulması ve girişimcilik ekosisteminin yerelde geliştirilmesi amaçlanmıştır.

Projenin üçüncü toplantısına Konya Yatırım Destek Ofisinden Koordinatörümüz İsmail Ünver Uzmanlarımızdan Arif Köseoğlu, Mustafa Dinç ve Halil Sena Yetkin katılım sağladı. Programda, önceki toplantılarda oluşturulan proje sürecinin durumu değerlendirilmiş ve ortakların karşılıklı öğrenme ve tecrübe edinimi sonrasında geliştirdiği tespit ve iyileştirme planları gündeme alındı.

Program kapsamında Bulgar-Alman Mesleki Eğitim Merkezi ve Zaralab isimli teknoloji geliştirme atölyesine de ziyarette bulunuldu.

Konya Yatırım Destek Ofisi
Mevlana Kalkınma Ajansı
Konevi Mah. Feritpaşa Cad. No:18 Meram/Konya/TÜRKİYE 42040
Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi ve belge Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından sağlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. © 2024