Haberler ve Duyurular
Haber Galerisi

MEVKA Öncülüğünde "Konya İl Girişimcilik Komitesi" Kuruldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Konya-Karaman Bölgesi’nde çalışmalarını sürdüren Mevlana Kalkınma Ajansı, girişimcilik temasına yönelik olarak bölgenin girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi, iyileştirilmesi ve kurumlar arası iletişim ve işbirlikleri noktasında ilgili kurumlar arasında koordinasyonun sağlanması amacıyla iş ve yatırım ortamı ile ilgili kurum ve kuruluşların yer aldığı Konya İl Girişimcilik Komitesi’nin kurulmasına öncülük etti.

Ajans tarafından hayata geçirilen komite hakkında değerlendirmelerde bulunan MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı, “Kurum olarak, bir yandan uyguladığımız çeşitli destek mekanizmaları ile sorumluluk alanımızda yer alan Konya ve Karaman illerimizdeki paydaşlarımızın her açıdan gelişimini amaçlarken diğer yandan da özellikle son yıllarda üzerinde önemle durulan ve kamu kesimi tarafından önemli teşvikler verilen bir alan olarak karşımıza çıkan girişimcilik konusunda da pek çok faaliyet gerçekleştirmiş durumdayız. Bu doğrultuda, Ajansımız tarafından bugüne kadar bölgemizde toplamda 1200’ün üzerinde kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimleri verilmiştir. Bununla birlikte, bölgemizde yer alan girişimci adaylarının, fikirlerini hayata geçirmekte ihtiyaç duydukları maddi kaynaklara daha kolay ulaşmalarında önemli bir finansman aracı olarak karşımıza çıkan melek yatırımcılık ile ilgili yürüttüğümüz çalışmaların da katkıları ile İnnopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi (İnnoPark) tarafından Mavi Okyanus Melek Yatırımcı Ağı kurulmuştur. Ayrıca, bölgemizde yer alan girişimci adayları, ajansımız tarafından uzman mentörler ile bir araya getirilerek bu konuda deneyim kazanmaları sağlanmış, akabinde düzenlediğimiz hackhathon etkinlikleri ile de girişimci adayları teknik alanda kazandıkları bilgi ve becerilerini prototipe dönüştürme fırsatı yakalamışlardır. Son olarak, Ajansımız tarafından, Bölgemizde yer alan üniversitelerle imzaladığımız “Teknogirişim Derslerinin Verilmesine Yönelik İşbirliği Protokolü” kapsamında başta mühendislik fakültelerinde olmak üzere girişimciliğin seçmeli ders olarak okutulmasına öncülük edilmiştir. Konya Yatırım Destek Ofisimiz öncülüğünde hayata geçirilen Konya İl Girişimcilik Komitesi’ni kurmaktaki amacımız da, girişimcilik teması özeline yönelik olarak ilimizin şehrimizin girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi, iyileştirilmesi ve kurumlar arası iletişim ve işbirlikleri noktasında ilgili kurumlar arasında koordinasyonun sağlanmasıdır. Komite, Ajansımızla birlikte Konya özelinde 12 kurum temsiliyle kurularak faaliyetlerine başlamış ve çalışma alanı olarak “genç girişimcilik” ve “teknolojik girişimcilik” temalarına odaklanmış, komite üyesi kurumların, özellikle genç girişimcilik ve teknolojik girişimcilik alanında çalışma yürütmelerine öncelik verilmiştir.

Takdir edileceği üzere bir şehrin kurumlarının birlik, beraberlik içinde ve koordineli hareket etmesi o şehirdeki girişimciler nezdinde olumlu bir izlenim vermektedir. Ajans olarak buradaki amacımız, bölgemize yeni girişimciler ve girişimler kazandırmaktır. Oluşturulan komitenin şehrimiz ve bölgemiz adına hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.  

Konya Yatırım Destek Ofisi
Mevlana Kalkınma Ajansı
Konevi Mah. Feritpaşa Cad. No:18 Meram/Konya/TÜRKİYE 42040
Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi ve belge Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından sağlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. © 2024