Haberler ve Duyurular
Haber Galerisi

"MEVKA TeknoGirişim Programı Girişimci-Yatırımcı Buluşmaları" ASKON Konya'da!

Mevlana Kalkınma Ajansı öncülüğünde 2021 yılında Konya ve Karaman illerinde ye alan 6 üniversitemizle iş birliği halinde, teknoloji ve imalat tabanlı “TeknoGirişim” adıyla seçmeli ders programı başlatılmıştı.

Programın 2022-2023 döneminde 14 haftalık ders sürecini tamamlayan öğrencilerin iş fikirlilerine dair dosyalar, ders koordinatörü akademisyenleri aracılığıyla Mevlana Kalkınma Ajansı’na iletildi. Ajans tarafından yapılan ön jüri değerlendirmesi sonrası başarılı bulunan proje fikirleri için “teknik danışmanlık” ve “mentorluk” desteği verilmiş olup bu süreçte çeşitli eğitimlerle girişimci adaylarının gelişimine katkı sunuldu Süreç sonunda ise girişimci adaylarının iş fikirlerinin, yatırımcılarla buluşturulması hedeflenmektedir.

Bu vesileyle 23 Ağustos 2023 Çarşamba günü saat 19.30-21.00 saatleri arasında ASKON Konya Şubesi iş birliğiyle ASKON Konya hizmet binasında “MEVKA TeknoGirişim Programı Girişimci-Yatırımcı Buluşmaları” kapsamında Konya ve Karaman’dan seçilen 4 iş fikrinin tanıtılacağı bir program düzenlenecektir.

İş fikirleri sunumlarından önce “Girişimlerin Finansmanı Süreci ve Finansman Araçları” konulu bilgilendirme sunumu da yapılacaktır.

Programa katılımlarınızı bekler, saygılar sunarız.

Program akışı:

19.30-19.45    Selamlama konuşmaları

                        Atilla SİNACI (ASKON Konya Şube Başkanı)

19.45-20.15    Girişimlerin Finansmanı Süreci ve Finansman Araçları

                        Prof. Dr. M. Fatih BOTSALI (InnoPark TGB Genel Müdürü)

20.15-21.15    Girişimci Adayları Proje Sunumları             

  1. Okullar İçin İnteraktif Üniteler
  2. Teknoforest Ağaçlandırma Sistemleri
  3. Hareketli Rafları Olan Akıllı Dolap

Önersene Yazılım Projesi

Konya Yatırım Destek Ofisi
Mevlana Kalkınma Ajansı
Konevi Mah. Feritpaşa Cad. No:18 Meram/Konya/TÜRKİYE 42040
Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi ve belge Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından sağlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. © 2024