Haberler ve Duyurular
Haber Galerisi

Otomotivin Geleceği ve Cazibe Merkezi Konya Paneli Düzenlendi

Mevlana Kalkınma Ajansı, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ve Konya Sanayi Odası tarafından ülkemizde otomotiv sektöründe yaşanan gelişmeler ışığında bu sektörün Konya’da çeşitli yönleriyle ele alınması, sektördeki önemli değişimlerin ve gelişmelerin değerlendirilmesi amacıyla “Otomotivin Geleceği ve Cazibe Merkezi Konya” başlıklı panel düzenlendi.

Türkiye'nin kendi yerli otomobilini üretmek için yaptığı çalışmalarla, dünya otomotiv sektöründe yaşanan gelişmelerin konuşulduğu ve Konya'nın yerli otomobil yatırımına ev sahipliği yapmak için kararlı olduğunun altının çizildiği panele çok sayıda davetli katılım sağladı.

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Savaş ÜLGER “Panelimizin ana konusu olan otomotiv sanayisine geniş bir perspektiften bakacak olursak 2016 yılı verilerine göre yarattığı 4 Trilyon Dolarlık üretim ile dünyanın en büyük 4. ekonomisine tekabül edip doğrudan ve dolaylı olarak 80 milyon kişiye istihdam sağladığını ve lokomotif sektör olduğunu görürüz. Uluslararası ticarette böylesine büyük bir ekonomik güce sahip olan sektörden ülkemizin gelecek vizyonu ve hedefleri doğrultusunda daha fazla pay alabilmek adına hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Gerek ülkemizin gerekse de şehrimizin özellikle son on beş yılda ar-ge, teknoloji ve mühendislik alanında yaptığı yatırımlar ve yürüttüğü çalışmalar meyvelerini vermeye başlamış ve bunun sonucunda otomotiv yan sanayimiz, ulaştığı üretim yetenekleri sayesinde ülkemizde üretimi yapılan araçlar için gerekli olan yedek parçaların % 85’ini karşılayabilecek düzeye erişmiş ve katma değeri yüksek ürünler üreterek otomotivde dünya devlerine parça üretir hale gelmiştir. Şehrimizin bu sektördeki performansına baktığımızda otomotiv yan sanayi sektöründe faaliyet gösteren firma sayısının 400’ün üzerinde olduğunu, hizmet sağlayıcı diğer firmalarla birlikte 10 bin kişinin üzerinde bir istihdamın söz konusu olduğunu görüyoruz. Şehrimizin hem otomotiv sanayisinde hem de yerli otomobil konusunda sahip olduğu avantajlar bununla da sınırlı değildir. Geniş yelpazedeki üretim alt yapısı, ar-ge ve teknoloji yatırımları, yetişmiş insan gücü, lojistik üstünlüğü, merkezi konumda yer alması gibi özellikleri göz önünde bulundurulduğunda şehrimiz yerli otomobilin üretileceği yerin henüz belirlenmediği bir dönemde bir adım öne çıkmaktadır. Bu doğrultuda bizler Konya olarak yerli otomobilin Konya’da üretilmesini talep ediyor, bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu özellikle belirtmek istiyoruz ” ifadelerine yer verdi.

Akabinde konuşan Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Daire Başkanı Mustafa Rumeli de “Konya, özellikle son yıllarda yaptığı sanayi hamlesi ile ülkemizin en önemli sanayi şehirlerinden biri olmuş, başta otomotiv olmak üzere pek çok sektörde uluslararası ticarette dünya devleri ile rekabet edebilir hale gelmiştir. Biz de kurum olarak otomotiv sektörüne ayrı bir önem veriyor, öncelikli sektörler arasında değerlendiriyoruz. Ülkemizin otomotiv sektöründe geldiği nokta çok sevindiricidir. Sektöre baktığımızda uluslararası doğrudan yabancı yatırım çekme konusunda son yıllarda çok önemli gelişmeler yaşıyoruz.

Konya Yatırım Destek Ofisi
Mevlana Kalkınma Ajansı
Konevi Mah. Feritpaşa Cad. No:18 Meram/Konya/TÜRKİYE 42040
Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi ve belge Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından sağlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. © 2024