Haberler ve Duyurular
Haber Galerisi

Selçuk TTO Patent Proje Pazarı Gerçekleştirildi

19-20 Kasım 2014 tarihlerinde Patent Proje Pazarı Konya Teknokent öncülüğünde ve MEVKA, KOP, TÜBİTAK, TPE işbirliği ile Konya’da düzenlendi. Firma/Yatırımcıların, 145 buluş inceleme ve buluş sahipleri ile ikili görüşme fırsatı bulduğu programda; 98 adet buluş Konya ilinden, 47 adet buluş ise 15 farklı ilden gelmiştir.

Programda konuşma yapan Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman ‘’İçinde yaşadığımız sürekli gelişim ve değişim çağında gelişmelere ayak uydurmak ve yeniliklere adapte olmak oldukça önemlidir. Yenilikçilik ve Ar-Ge'nin temelinde ise bilim vardır. Esnek üretim yapısına sahip, KOBİ ağırlıklı firmaların üretim yaptığı ve yeni açılan üniversiteleri ile bilimsel bilgi kapasitesini daha da artıran Konya'da bu gün gerçekleştirilen bu etkinlik, bölgenin rekabetçilik düzeyi ve kalkınmasının yanı sıra bunun farkındalığı için de oldukça büyük bir öneme sahiptir." dedi.

Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları konusunda farkındalığın arttırılmasına ve “Patent Ticarileşme” konusunda ikili görüşmelerle buluş sahipleri ile firma/yatırımcı buluşmasına ve ticarileştirme çalışmalarına katkı sağlamaktadır. Sağlık Teknolojileri Tematik Alanında 54 adet; Makine ve İnşaat Mühendisliği İmalat ve Yapım Teknolojileri Tematik Alanında 31 adet; Kimya, Enerji, Nanoteknoloji ve Malzeme Alanına Ait Uygulamalar ve Tarım, Hayvancılık ve Gıda Tematik Alanında 24’er adet ve Bilişim Teknolojileri Elektrik ve Elektronik Uygulamaları Tematik Alanında 12 adet patent başvurusu alınmıştır.

Konya Yatırım Destek Ofisi
Mevlana Kalkınma Ajansı
Konevi Mah. Feritpaşa Cad. No:18 Meram/Konya/TÜRKİYE 42040
Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi ve belge Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından sağlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. © 2024