Haberler ve Duyurular
Haber Galerisi

“Tek Durak Ofis” Hizmeti Kapsamında İlk Firma Kuruldu

Bilindiği gibi, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA), bir kamu tüzel kişiliğine sahip olup bünyesindeki Yatırım Destek Ofisleri kanalı ile bölgesinin iş ve yatırım ortamının yurtiçi ve yurt dışında tanıtımını yapmak, bölgesine yatırım çekmek için faaliyetlerde bulunmak ve bölgede yatırım yapacak yerli ve yabancı yatırımcının izin ve ruhsat işlemlerini kolaylaştırmak için de çalışmaktadır. MEVKA Yatırım Destek Ofisleri uzman kadrosu ile yatırımcılar için ücretsiz olarak hizmetler sunmaktadır.

Bu çerçevede, Konya Valimiz Yakup Canbolat başkanlığında toplanan MEVKA Yönetim Kurulu Toplantısı’nda Konya Yatırım Destek Ofisi bünyesinde yatırımcılarımızın şirket kuruluş süreçlerinde daha aktif ve etkin rol alacak bir yapı kurulmasına karar verildi. Bu karar sonrası Ajansımız tarafından Konya Yatırım Destek Ofisi bünyesinde “Tek Durak Ofis” hizmeti başlatıldı.

 “Tek Durak Ofis” kapsamında başlatılan çalışmalar neticesinde ilk firma kuruluşuna imza atıldı. Ahşap dekorasyon ve mobilya sektöründe faaliyet gösteren ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden gelen Pakistanlı bir yatırımcının şirket kuruluş süreci tamamlandı.

Kuruluş aşamasında, yatırımcının her an yanında olan ve gerekli resmi işlemlerin takibini bizzat yürütüldüğü süreçte, Konya Ticaret Odası Ticaret Sicili Müdürlüğü, Konya Vergi Dairesi Başkanlığı gibi kurumlarla olan yakın işbirliğinin katkısı ise büyük oldu.

Konya Yatırım Destek Ofisi ve diğer kurumlar tarafından sunulan hizmetten çok memnun kaldığını belirten yabancı yatırımcımız, iş dünyasındaki çevresine Konya’dan bahsedeceğini de aktardı.

Konya Yatırım Destek Ofisi
Mevlana Kalkınma Ajansı
Konevi Mah. Feritpaşa Cad. No:18 Meram/Konya/TÜRKİYE 42040
Bu sitede yayınlanan her türlü bilgi ve belge Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından sağlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. © 2024